Η επιτροπή του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου συζήτησε ένα αίτημα, την περασμένη Πέμπτη, το οποίο είχε υποβληθεί από την 'Καμπάνια Ενάντια στην Ομοφοβία' και περιέγραφε παράπονα για διάκριση από τα πολωνικά ληξιαρχεία, τα οποία δε δίνουν πιστοποιητικά σε ζευγάρια του ίδιου φύλου για να πάνε να παντρευτούν στο εξωτερικό.
 Η επιτροπή αιτημάτων του ευρωπαϊκού κοινοιβουλίου εξέτασε την αίτηση που παρουσίασε ο Robert Biedron, ο οποίος ηγείται της Καμπάνιας Ενάντια στην Ομοφοβία. Ο Bierdon εξέθεσε την "απροθυμία των πολωνικών αρχών να εκδώσουν πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης σε πολίτες της Πολωνίας που επιθυμούν να συνάψουν σύμφωνο συμβίωσης με άτομο του ίδιου φύλου, σε άλλο κράτος - μέλος της ευρωπαϊκής ένωσης".
Ο Biedron εξήγησε πως, τα ληξιαρχεία συχνά αρνούνται να εκδώσουν πιστοποιητικά τα οποία απαιτούνται από τα γραφεία στο εξωτερικό για να προχωρήσουν στη διενέργεια συμφώνου συμβίωσης.
Ωστόσο, η Irena Lipowicz, δια μεσολαβήτρια για τα κοινωνικά δικαιώματα στην Πολωνία, είπε στην επιτροπή την προηγούμενη Τρίτη, πως το ζήτημα είχε ήδη τακτοποιηθεί από την πολωνική κυβέρνηση.
Η Lipowicz είπε πως το υπουργείο των εσωτερικών ήδη διέταξε τα ληξιαρχεία να πάψουν τη μη έκδοση των σχετικών πιστοποιητικών.