Η εφηβεία είναι η ηλικία των προβλημάτων που σημαίνει ότι κάθε έφηβος αντιμετωπίζει και διαφορα προβληματα της ηλικιας του, αλλα οι ομοφυλόφιλοι έφηβοι δυστυχώς αντιμετωπίζουν και έξτρα προβλήματα λόγω της διάκρισης και του ρατσισμού που αντιμετωπίζουν.

Στο σχολείο όλοι μας έχουμε ακούσει να αποκαλεί ο ενας τον άλλον "αδερφή", πολλές φορές μάλιστα οι ομοφυλόφιλοι έφηβοι  στο σχολείο δέχονται λεκτική ψυχολογική ακόμα και σωματική βία, μας βρίζουν, μας χλευάζουν, μας μειώνουν μας κάνουν να νιώθουμε κατώτεροι, και εμείς οι gay αναγκαζόμαστε να κρυβόμαστε, να καταπιέζουμε τα συναισθήματα μας, να κάνουμε ψεύτικες σχέσεις, να δείχνουμε στους υπόλοιπους τον ψεύτικο εαυτό μας.

Από την άλλη οι γονείς μας, ιδίως αν είναι και θρησκευόμενοι, αποκαλούν τους gay "άρρωστους" και "ανώμαλους". Όλοι οι έφηβοι σε αυτήν την περίοδο της ζωής τους ανακαλύπτουν την σεξουαλικότητα τους, ερωτεύονται, φλερτάρουν, επικοινωνούν, εκφράζονται και σχολιάζουν με τους φίλους τους τις εμπειρίες τους, τα gay παιδάκια όμως δεν έχουν το δικαίωμα να εκφραστούν ελεύθερα να φλερτάρουν, να ερωτευτούν, να συζητήσουν με τους φίλους τους τις εμπειρίες και τα συναισθήματα τους (βασικά μακάρι να υπάρχουν gay παιδιά που να έχουν κάποιον που να μπορούν να συζητήσουν τις εμπειρίες και τα συναισθήματα τους ). Αυτή όμως η καταπίεση, ο ρατσισμός, η προβολή ενός ψεύτικου εαυτού και η έλλειψη της ελεύθερης έκφρασης, μας πληγώνουν και καταστρέφουν την ψυχική μας υγεία, αυτό όμως οδηγεί μερικούς gay έφηβους στην αυτοκτονία.

Δεν μας αξίζει όμως, δεν αξίζει να αφαιρέσουμε την ζωή μας επειδή οι άλλοι έχουνε άγνοια στο θέμα ομοφυλοφιλιάς και γίνονται ρατσιστές. Πρέπει να ζήσουμε, να κατακτήσουμε τα δικαιώματα μας, πρέπει να μην στεναχωριόμαστε για τίποτα και να μην αφήνουμε κανέναν να μας μειώσει... πρέπει να ζήσουμε την ζωή μας και δεν έχει κανένας το δικαίωμα να επέμβει σε αυτήν. Πρέπει να σταματήσουμε να κρυβόμαστε γιατί αν δεν το κάνουμε θα έχει επίπτωση στα επόμενα μας χρόνια, πρέπει να είμαστε ο εαυτός μας. Πρέπει να εκφραστούμε ελεύθερα (αυτό θα κάνει πολύ καλό στην ψυχική μας υγεία) και να μην μας ενδιαφέρει η κριτική των άλλων.


Ξέρω οτι στην πράξη είναι δύσκολο αλλά αξίζει να προσπαθήσουμε ελάτε λοιπόν ας ενοθούμε όλοι. Ας προσπαθήσουμε να κατακτήσουμε τα δικαιώματα μας, ας δείξουμε στους straight ότι υπάρχουμε και ας  θυμόμαστε πάντα ότι ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΕΥΑΤΟΣ ΜΑΣ.
Και αν έρθει ποτέ κανένας και μας πει "είσαι gay" ας πούμε... ευχαριστώ!

Με αγάπη,
Αντώνης 18 χρονών

Και έρχονται ακόμη περισσότερα!