Η διευθύνουσα ανθιπασπίστρια Charlie Morgan ενήργησε απλά και γλυκά. Ήταν στον 8ο μήνα μιας 9μηνης αποστολής στο Κουβέιτ όταν ο υπουργός άμυνας Leon Panetta πληροφόρησε το κονγκρέσσο ότι οι δυνάμεις του αμερικανικού στρατού είναι έτοιμες  να ενσωματώσουν τους ανοιχτά gay στρατιώτες.
Η Morgan αποφάσισε  ότι είχε έρθει ι καιρός να μιλήσει στο διοικητή της. Την βοήθησε η φωτογραφία της γυναίκας της και της 4χρονης κόρης της, να το κάνει.
"Είπα, κύριε, θα ήθελα να σας γνωρίσω κάποιους. Αυτή είναι η οικογένειά μου", θυμάται η Morgan για τη συζήτηση που είχε τον Ιούλιο με το διοικητή της, ένα συνταγματάρχη του στρατού επικεφαλής μιας ταξιαρχίας 2.400 στρατιωτών. "Είπε, Charlie, έχεις μια πολύ όμορφη οικογένεια. Ξέρεις, η οδηγία 'μη ρωτάς, μη λες', με εμπόδιζε από το να σε γνωρίσω".
Σχεδόν τέσσερις εβδομάδες αφότου οι ΗΠΑ ήραν την απαγόρευση να υπηρετούν στο στρατό οι ανοιχτά gay άνδρες, λεσβίες και αμφιφυλόφιλοι, παρόμοιες ιστορίες αποκάλυψης του μυστικού, ανακούφισης και αποδοχής, ξετυλίχτηκαν το Σάββατο στο πρώτο εθνικό συνέδριο του gay στρατιωτικού προσωπικού σε ενεργό υπηρεσία.
Ο καθένας από τους 200 περίπου ναύτες, στρατιώτες, πεζοναύτες και αεροπόρους που παρέστησαν στο συνέδριο, το οποίο διοργανώθηκε από τη μέχρι πρώτινος κρυφή οργάνωση 'OutServe', μόλις πρόσφατα αποκάλυψε, με διάφορες διαβαθμίσεις, το σεξουαλικό προσανατολισμό του στη δουλειά. Κανένας δεν αντιμετώπισε αντίδραση χειρότερη από ένα ανασήκωμα του ώμου.
"Από τα 4.500 μέλη μας, δεν υπήρξε ούτε ένα άτομο να έρθει σε εμάς με κάποιο πρόβλημα, γεγονός το οποίο είναι τεράστιο, επειδή ακριβώς πριν την άρση του 'μη ρωτάς, μη λες', αντιμετωπίζαμε πάρα πολλά προβλήματα όπως ανακρίσεις και άλλα ζητήματα που σχετίζονται με το πεντάγωνο", είπε ο Josh Seefried, πρώτος υπολοχαγός της πολεμικής αεροπορίας και συνιδρυτής της ομάδας. "Μετά τις 20 του Σεπτέμβρη όμως, δεν υπάρχει τίποτα να μεταφέρουμε, γιατί όλα είναι 100% θετικά".
Ο ανώτερος αεροπόρος Kody Parsons, σύμβουλος κατάχρησης ουσιών στη βάση της στρατιωτικής αεροπορίας στο Fairfield στην Καλιφόρνια, γνωστοποίησε τον προσανατολισμό του στους ανωτέρους του πριν από μιάμιση εβδομάδα, επειδή σκέφτηκε ότι θα έπρεπε να γνωρίζουν πως θα συμμετάσχει στο συνέδριο του 'OutServe'.
Τον ευχαρίστησαν που μίλησε, υποστήριξαν το ταξίδι του στο Λας Βέγκας και του ζήτησαν να τους πει αν μπορούσαν να βοηθήσουν με κάποιον τρόπο. Ο Parsons το αποκάλεσε 'πολύ κακό για το τίποτα'.
"Νομίζω πως είναι πολύ σημαντικό να διασφαλιστεί πως δε θα αλλάξει τίποτα και δε θα ενισχυθεί το στίγμα: 'Τώρα που οι gay έγιναν δεκτοί, να προσέχετε'", είπε. "Ο σεξουαλικός προσανατολισμός μου δεν έχει καμμία επίδραση στην απόδοσή μου στην εργασία και αυτό το αναγνωρίζουν".
Παρά ταύτα, οι επιλεγμένοι συμμετέχοντες της ηγεσίας της 'OutServe' στη σύνοδο, ξέρουν πως βρίσκονται στην πρώτη γραμμή ενός πολιτιστικού πολέμου. Εκτιμώντας τον αριθμό των gay στρατιωτών από 47.000 σε 65.000 και με την ενσωμάτωση της ανοιχτότητας τόσο νέα, πιθανολογούν ότι υπάρχουν ακόμα δεκάδες χιλιάδες gay που υπηρετούν στο στρατό ακόμα σιωπηλά, από το φόβο της παρενόχλησης και για να μη διακινδυνεύσουν τις καριέρες τους.
 Κατά τη διάρκεια μιας δημόσιας συζήτησης με θέμα 'Being Out While Being In', η Michelle Benecke, μια πρώην διοικητής μονάδας στρατού η οποία έφυγε από το στρατό προτού ενεργοποιηθεί το 'μη ρωτάς, μη λες', αποκάλεσε τους gay στρατιώτες που υπηρετούν με περηφάνια την πατρίδα τους, 'το μεγαλύτερο φόβο της δεξιάς πτέρυγας'. Οι ανώτεροι αξιωματικοί ειδκά, θα έπρεπε να σκέφτονται πολύ και σκληρά για το θετικό παράδειγμα που πρέπει να προβάλλουν για όλους τους στρατιώτες, δείχνοντας ότι πρώτη τους προτεραιότητα είναι να κάνουν τη δουλειά τους σωστά.
"Με τις πράξεις σου, διαλύεις το στερεότυπο για τους gay ανθρώπους καθημερινά, ότι δηλαδή είμαστε ιδιοτελείς και ανοιγόματσε μόνο προς το δικό μας συμφέρον. Κανείς δε θα σε κοιτά και θα λέει πως ισχύει κάτι τέτοιο", είπε η Benecke.
Επίσης, είπε, "ποτέ δε θα τολμούσα να πω σε κάποιον πότε και πώς να πάρει μια τέτοια προσωπική απόφαση. Το να αποκαλύψει κανείς το σεξουαλικό του προσανατολισμό είναι ένα σημαντικό βήμα, το οποίο όμως μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, όπως το να γίνει κάποιος καρικατούρα", είπε.
"Θέλω να κατανοήσουμε πως όλοι βρισκόμαστε σε κάπως διαφορετική θέση. Υπάρχουν άνθρωποι που γνωστοποίησαν και γνωστοποιούν τώρα το σεξουαλικό τους προσανατολισμό και άλλοι που απευθυνόμενοι στους εαυτούς τους λένε: 'μπορώ να εμπιστευθώ αυτόν το φίλο'; Μπορώ να διαχειριστώ τη γνωστοποίηση"; Είπε η Benecke, η οποία είναι συνιδρύτρια του Δικτύου Υπηρεσιών Νομικής Υπεράσπισης, μιας βοηθητικής νομικής οργάνωσης για gay στρατιώτες που διατρέχουν τον κίνδυνο της απόταξης.
"Υπάρχουν άλλοι που πρέπει να ολοκληρώσουν τη δική τους διαδικασία και να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα για την ασφάλεια στη δική τους περίπτωση", είπε.
Παρά τη θερμή αποδοχή που είχε από ανωτέρους και συναδέλφους, η Morgan έμαθε την τελευταία εβδομάδα ότι, επειδή ο στρατός ακόμα δεν αναγνωρίζει τους συζύγους του ίδιου φύλου ως προστατευόμενα μέλη, δε θα επιτραπεί στη γυναίκα της, Karen, να παραστεί στην επερχόμενη τελετή καλωσορίσματος στο αρχηγείο της εθνικής φρουράς στο Νέο Χάμσαϊρ, για τους στρατιώτες μάχης και τις οικογένειές τους.
Η Morgan, 47χρόνων, που πέρασε 12 χρόνια ενεργούς υπηρεσίας στο στρατό και ανήκει στην εθνική φρουρά για 7 χρόνια, παλεύει με τον καρκίνο στήθους και εξακολουθεί να ζητά να επεκταθούν τα στρατιωτικά οφέλη σε οικογένειες όπως η δική της, για να έχει φροντίδα, αν αυτή δεν επιβιώσει.
"Της αξίζουν τα ίδια οφέλη όπως σε κάθε άλλη σύζυγο", είπε η Morgan. "Πέρασε το ίδιο άγχος, φόβους και ανησυχίες κατά την υπηρεσία μου, όπως κάθε άλλη σύζυγος".
Πηγή: http://www.officialwire.com/main.php?action=posted_news&rid=72409&catid=60