Η κύρια διεύθυνση του υπουργείου δικαιοσύνης για τη Μόσχα, αρνήθηκε αδειοδότηση σε τέσσερις δημόσιους οργανισμούς που ιδρύθηκαν από ακτιβιστές της ρωσικής gay κοινότητας.
"Οι αρχές συνεχίζουν την αυθαιρεσία τους με το να αρνούνται την καταχώρησή μας με σκηνοθετημένα προσχήματα", έγραψε ο Nikolay Alexeyev, ένας από τους συνιδρυτές των νέων οργανισμών, στο blog του.
Αντίθετα με τους συναδέλφους τους στην Αγία Πετρούπολη, οι αρμόδιοι για τη Μόσχα του υπουργείου δικαιοσύνης, δεν καταχώρησαν ούτε έναν οργανισμό των σεξουαλικών μειονοτήτων, είπε.
"Δημιουργείται η εντύπωση πως η Μόσχα και η Αγία Πετρούπολη είναι πόλεις σε διαφορετικές χώρες. Δεν υπάρχει ενιαίο νομικό σύστημα στη Ρωσία", συνέχισε.
Οι αποφάσεις του υπουργείου δικαιοσύνης αφορούν τις οργανώσεις: 'Harvey Milk Society', 'Sport Without Homophobia', 'Article 282' και 'Committee of the International Day Against Homophobia'.
Το υπουργείο είχε πει πως τα έγγραφα που υποβλήθηκαν δε συμορφώνονται με το ρωσικό νόμο.
"Σκοπεύουμε να διορθώσουμε τα λάθη που μας υπεδείχθησαν και να ξανακάνουμε αίτηση για καταχώρηση αυτών των οργανισμών. Αν αποτύχουμε για δεύτερη φορά, θα καταφύγουμε στις δικαστικές αίθουσες και θα πάμε όλες τις υποθέσεις στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων", είπε ο Alexey.
Η διεύθυνση του υπουργείου δικαιοσύνης για τη Μόσχα, δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη να σχολιάσει το θέμα.