Οργανώσεις για νέους/ες gay και λεσβίες είπαν ότι μια νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι ο ομοφοβικός εκφοβισμός επικρατεί ακόμα στα σχολεία.
Η οργάνωση 'Cara-Friend' και το 'Rainbow Project' δήλωσαν πως υπάρχει έλλειψη στην προστασία των νέων λεσβιών, gay και αμφιφυλόφιλων.
Λένε πως για αυτούς αυτό ισοδυναμεί με το να τους στερείται το δικαίωμα στη μόρφωση, μέσα σε ένα ασφαλές και φιλόξενο περιβάλλον.
Ωστόσο, η Επιτροπή Ισότητας δήλωσε πως οι μαθητές που νιώθουν να υφίστανται διάκριση μπορούν να αναλάβουν δράση μέσα στο πλαίσιο των υφιστάμενων νόμων.
Η επιτροπή είπε ότι δεν την έχει προσεγγίσει κανένα νέο άτομο που να θέλει να αναλάβει την υπόθεσή του, σχετικά με την εκπαίδευση.
Το αναβαθμισμένο κολλέγιο 'Shimna' στο Νιούκασλ ξεκίνησε πρόγραμμα εκπαίδευσης πριν από δύο χρόνια γα το πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται περιστατικά ομοφοβικού εκφοβισμού.
Ο διευθυντής Kevin Lambe είπε ότι η εκπαίδευση όλου του προσωπικού 'ξεκίνησε με επιτυχία' και 'υποστηρίζεται πολύ'.
"Δε θα ανεχθούμε διακρίσεις που βασίζονται σε θρησκευτικές πεποιθήσεις, φύλο ή σεξουαλικό προσανατολισμό. Αυτό περιλαμβάνεται στο ήθος μας από την αρχή", είπε ο κύριος Lambe.
"Νομίζω πως κάθε σχολείο θα πει πως ο ομοφοβικός εκφοβισμός υφίσταται.
Δεν ήταν όμως τόσο συνηθισμένο θέμα και έτσι αποφασίσαμε να κάνουμε ειδική εκπαίδευση για αυτό.
Ξεκινήσαμε την εκπαίδευση, λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια και πραγματικά πιστεύω ότι μας βοηθά να παρεμβαίνουμε πιο θετικά και με καλύτερα αποτελέσματα.
Δεν έχω ακούσει ούτε μία διαφωνία από το σύνολο των γονέων".