Το να είσαι gay στην Ινδία δεν είναι εύκολη υπόθεση, ζώντας ανάμεσα σε ανθρώπους που έχουν εντελώς διαφορετικές απόψεις σχετικά με την ομοφυλοφιλία. Η χώρα όμως έχει τη δική της ομάδα μεταρρυθμιστών, οι οποίοι αψηφούν κανόνες και πρότυπα που είναι απάνθρωπα. 
Ο Ashok Row Kavi, ένας τέτοιος μεταρυθμιστής και gay ακτιβιστής, είναι γνωστός και γιατί ανοιχτά είναι gay και επειδή συμμετέχει στον αγώνα κατά του AIDS στην Ινδία. Επίσης, ως ιδρυτής και πρόεδρος της μη κυβερνητικής οργάνωσης 'Ίδρυμα Humsafar', είναι παγκοσμίως γνωστός για τον αγώνα του για τα δικαιώματα των LGBT (λεσβιών, gay, αμφιφυλόφιλων και τρανσέξουαλ) στην Ινδία και τον ακτιβισμό.
Το κανάλι IBN-Lokmat θα μεταδώσει αυτό το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στις 9:30 το βράδυ, αφιέρωμα σε αυτόν τον εξαιρετικό άνθρωπο που άλλαξε την εικόνα των gay στην Ινδία.
Εξαιτίας των πολυπλοκοτήτων σχετικά με την ομοφυλοφιλία, ο κύριος Kavi λειτουργεί σαν Ινδός μοναχός σε αποστολή της Ramakrishna. Ενθαρρυμένος από έναν ανώτερο μοναχό να εξερευνήσει τον gay σεξουαλικό προσανατολισμό του, άφησε το μοναστήρι στο οποίο ζούσε, για να βιώσει την ομοφυλοφιλία του. Ήταν ο πρώτος άνθρωπος που μίλησε ανοιχτά για την ομοφυλοφιλία και τα δικαιώματα των gay, σε μια συνέντευξη στο περιοδικό Savy το 1986, μαζί με τη μητέρα του, Shobha Row Kavi, η οποία έγινε η πρώτη γυναίκα στην Ινδία που μίλησε για την ομοφυλοφιλία του γιου της στα μέσα.
Είναι ιδρυτής και πρόεδρος του Ιδρύματος 'Humsafar' μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης για την ανδρική σεξουαλική υγεία, η οποία λειτουργεί με διάφορους τρόπους, όπως εργασία στην κοινότητα, προσεγγίζει τις ομάδες των gay και διεξάγει έρευνες για τη σεξουαλικότητα και τα ζητήματα φύλου. Χάρη στις προσπάθειές του για την ανάδειξη της LGBT κοινότητας στην Ινδία, δημιουργήθηκε μια κοινωνική πλατφόρμα για τους ομοφυλόφιλους, ώστε να μπορέσουν να δραστηριοποιηθούν για θέματα που τους αφορούν, μέσω των μέσων ενημέρωσης, αναπτύσσοντας την υποστήριξη μεταξύ τους, τη συνεργασία και την ενδυνάμωση της κοινότητας.
Εκτός από το γεγονός ότι εργάζεται σε διάφορα προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας (χρηματοδοτούμενα από εθνικούς, διεθνείς οργανισμούς και ιδιώτες) για τον ιό HIV/AIDS και τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα στη Βομβάη και τη Γκόα, είναι και ενεργός υποστηρικτής οργανισμών όπως οι Gay της Βομβάης, μια ομάδα LGBT.
Υπήρξε τακτικός συνεργάτης εφημερίδων και περιοδικών σε όλο τον κόσμο, για την ομοφυλοφιλία, τα δικαιώματα των gay και θέματα σχετικά με τον HIV/AIDS. Με την έναρξη λειτουργίας του κλώνου του Playboy στην Ινδία, το 'Debonair' και του πρώτου gay περιοδικού, του 'Bombay Dost', έχει μια καριέρα στη δημοσιογραφία 18 χρόνων, κατά την οποία δούλεψε και σε εφημερίδες όπως τη 'Malayala Manorama', τη μεγαλύτερη σε κυκλοφορία ινδική εφημερίδα, στη θέση του υπευθύνου του γραφείου της Δύσης και στην 'Indian Express', σα δημοσιογράφος.
Πηγή: http://www.pr-inside.com/great-bhet-presents-mr-ashok-row-r2870085.htm