Σύμφωνα με τους μπαμπάδες της, η ζωή είναι ωραία για την Carrigan Starling-Littlefield, μια θαρραλέα 5χρονη που ανατρέφεται από δύο gay άνδρες στη Νότια Καρολίνα, όπου δεν αναγνωρίζεται ο γάμος τους που έχει γίνει εκτός πολιτείας.
"Ανακαλύψαμε πως το να είσαι οικογένεια, δημιουργεί κοινό έδαφος με άλλες οικογένειες. Δεν αντιμετωπίσαμε καθόλου προβλήματα", είπε ο Tommy Starling, συνεταίρος σε εταιρεία τροφίμων.
Ωστόσο, αυτός και ο σύζυγός του, ο Jeff Littlefield, οι οποίοι έγιναν γονείς μέσω ενός προγράμματος παρένθετης μητρότητας στην Καλιφόρνια, παραμένουν ανήσυχοι καθώς προβλέπουν τις προκλήσεις που έρχονται καθώς η Carrigan μεγαλώνει, πέρα από την υποστηρικτική κοινότητά τους στο νησί Pawley.
"Είμαστε προσεκτικοί στο πού πηγαίνουμε, επειδή δε θέλουμε η κόρη μας να βιώσει καμμία αρνητικότητα", λέει ο Starling, 39 χρόνων. "Έχουμε κάποιες μακροπρόθεσμες ανησυχίες ότι θα αντιμετωπίσει θέματα όσο μεγαλώνει και προσπαθούμε να την προετοιμάσουμε για αυτό.. Νιώθω πως είναι ο τύπος του ανθρώπου που θα σταθεί στο πλευρό της οικογένειάς της".
Η Carrigan ανήκει σε ένα αυξανόμενο πλήθος παιδιών Αμερικανών - πιθανώς περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια - τα οποία μεγαλώνουν με gay και λεσβίες γονείς, συχνά χωρίς τη νομική προστασία που προσφέρει μια οικογένεια με μητέρα και πατέρα.
Όλο και περισσότερο, η ευημερία αυτών των παιδιών θα αποτελέσει έναν πυρήνα, μέρος της στρατηγικής για τα δικαιώματα των gay, όπως φαίνεται από μια εμπεριστατωμένη έρευνα που δημοσιεύθηκε την Τρίτη. Η διαμόρφωση με την πάροδο του χρόνου, μιας συμμαχίας υπεράσπισης, καθώς και ομάδων για την ευημερία των παιδιών, συνοψίζει το πώς οι νόμοι και το κοινωνικό στίγμα, δημιουργούν ιδιαίτερες προκλήσεις για τις οικογένειες των gay, λεσβιών, αμφιφυλόφιλων και τρανσέξουαλ.
"Υπάρχουν χιλιάδες τρόποι που οι οικογένειές μας βάλλονται από την κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα και τα παιδιά είναι αυτά που βλάπτονται περισσότερο", είπε η Jennifer Chrisler, από το Συμβούλιο για την Οικογενειακή Ισότητα, μια από τις τρεις ομάδες που συνέταξε την έκθεση.
Οι άλλες οργανώσεις είναι το Φιλελεύθερο Κέντρο για την Αμερικανική Πρόοδο και το Κίνημα Σχεδιασμού Προόδου, ένα κέντρο σχεδιασμού για τα δικαιώματα των gay. Ανάμεσα σε άλλους συμμετέχοντες στην έρευνα, ήταν ο Εθνικός Σύλλογος Κοινωνικών Λειτουργών και ο Σύνδεσμος για την Πρόνοια των Παιδιών της Αμερικής.
Η απογραφή στις ΗΠΑ δεν προβλέπει την καταμέτρηση των παιδιών που μεγαλώνουν από gay και λεσβίες. Ο δημογράφος Gary Gates, από το Ινστιτούτο Williams της νομικής σχολής του UCLA, ο οποίος υπήρξε σύμβουλος στο γραφείο απογραφής, εκτιμά τον αριθμό σε 1,2 εκατομμύρια, ενώ νέα έρευνα ανεβάζει τον αριθμό σε 2 εκατομμύρια, συμπεριλαμβάνοντας τα παιδιά των αμφιφυλόφιλων και τρανσέξουαλ γονέων.
Όποιος και να είναι ο αριθμός, είναι εντυπωσιακή η ποικιλλομορφία των οικογενειών, περιλαμβάνοντας πολλά χαμηλά εισοδήματα και οικογένειες που ανήκουν σε μειονότητες και βρίσκονται στο 96 περίπου τοις εκατό των πολιτειών της Αμερικής, σύμφωνα με δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από τον Gates και άλλους.

Περισσότερα στο http://lesandmore.gr/