Η μεγαλύτερη εγκατάσταση στην Κίνα εκπαιδεύσεως πιλότων, αρνείται την κατηγορία που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο ότι η σχολή απέσυρε τρεις άνδρες φοιτητές από τις πτήσεις, ύστερα από ανάρτηση φωτογραφιών τους, που τους δείχνουν να φιλιούνται μεταξύ τους. 

Το πανεπιστήμιο πολιτικής αεροπορίας της Κίνας, δήλωσε ότι οι φοιτητές που ενεπλάκησαν στο περιστατικό δεν είναι gay και απλά έκαναν 'kuso', δηλαδή μια παρωδία για το Internet.

"Οι φοιτητές ήταν τόσο ενθουσιασμένοι που πέρασαν τις τελικές εξετάσεις και θα μπορούν να πετούν αεροπλάνα ως ασκούμενοι πιλότοι, νωρίτερα αυτήν τη χρονιά, που έκαναν κάποια πράγματα για διασκέδαση, όπως να φωτογραφίζουν συμμαθητές τους για πλάκα", είπε ο Li Zhongliang, εκπρόσωπος τύπου του πανεπιστημίου.


Η δήλωση αναφέρει ότι το πανεπιστήμιο είπε στους τρεις φοιτητές, οι οποίοι φοιτούν από το 2009, να πάρουν μια άδεια για να προσαρμοστούν, επειδή επηρεάστηκαν συναισθηματικά από ό,τι έγινε με το διαδίκτυο. Αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την ασφαλή εκπαίδευσή τους, είπε το πανεπιστήμιο.

"Η εκπαίδευση για πτήσεις χρειάζεται σταθερό περιβάλλον και καλή πνευματική κατάσταση, ενώ οι φοιτητές δε θα απομακρυνθούν από τις πτήσεις", είπε ο Li.

Δύο φωτογραφίες αναρτήθηκαν στις 15 Σεπτεμβρίου, στις οποίες δύο άνδρες φοιτητές με στολές του πανεπιστημίου, αγκαλιάζονται και φιλιούνται. Ένας άλλος φοιτητής τραβά μια ακόμα φωτογραφία στο ζευγάρι. Και σε αυτόν είπαν να πάρει άδεια. 


Πολλοί χρήστες του διαδικτύου επέθεσαν ότι το ζευγάρι ήταν ομοφυλόφιλο και του έστειλαν τις ευχές τους.

Οι φωτογραφίες τράβηξαν περισσότερο την προσοχή το Σάββατο, όταν κάποιος από το πανεπιστήμιο ισχυρίστηκε σε microblog ότι η σχολή απαγόρευσε δια βίου στους τρεις φοιτητές να πετάξουν, επειδή ήταν gay.

Οι αναρτήσεις αυτές διαβάστηκαν πάνω από 5000 φορές, με τους περισσότερους να ασκούν κριτική στο πανεπιστήμιο. 


"Πώς θα μπορέσει στο μέλλον το πανεπιστήμιο να ξεκινήσει σπουδές φύλου, αν τιμώρησε τους φοιτητές μόνο και μόνο επειδή ήταν gay"; Είπε ο Lei Gang από την επαρχία Sichuan.


Κάποιοι όμως άνθρωποι είπαν ότι οι φοιτητές πρέπει να συμπεριφέρονται καλύτερα, εδικά όταν φορούν στολή. "Όταν φοράς τη στολή εκπροσωπείς την ομάδα που ανήκεις", έγραψαν διαδικτυακά.
Οι φοιτητές είναι ευγνώμονες και λένε πως θα θυμούνται αυτό το μάθημα για πάντα, είπε ο Li.

Οι περισσότεροι Κινέζοι πιλότοι εκπαιδεύονται στο πανεπιστήμιο που διοικείται από την πολιτική αεροπορία της Κίνας. Στην εγκατάσταση που βρίσκεται στην επαρχία Sichuan, έχει εκπαιδευθεί πάνω από το 90% των πολιτικών αεροπόρων, από την έναρξη λειτουργίας της το 1956.