Με εκπλήσσει το γεγονός ότι στις μέρες μας, δε θα αναγνώριζε η οποιαδήποτε γυναίκα πως κακοποιείται, παρά τα μαρτύρια που μπορεί να υποβάλλεται από τη γυναίκα της ή την κοπέλα της και δε θα έκανε τίποτα για να βελτιώσει αυτήν την κατάσταση.

Όλες έχουμε ακούσει ανακοινώσεις δημόσιων υπηρεσιών, έχουμε δει σχετικές ταινίες και έχουμε αντιδράσει στις θλιβερές ιστορίες που ακούσαμε από φιλικά πρόσωπα. Πιθανότατα εσύ η ίδια λες στον εαυτό σου: "Αυτά ποτέ δε θα συνέβαιναν σε εμένα, γιατί ποτέ δε θα τα ανεχόμουν"!


Το ενδιαφέρον είναι πως, παρά την ενημέρωση που υπάρχει εκεί έξω για τη βία στις λεσβιακές σχέσεις, δε λειτουργεί υπέρ μας. Άκουσα γυναίκα να λέει λόγια όπως, "δε με χτυπάει ποτέ, άρα δεν είναι κακοποίηση όσα κάνει". Το να σε βρίζει και να σε φτύνει στο πρόσωπο, δεν είναι κακοποίηση; ΞΥΠΝΗΣΕ!


Υπάρχουν πολλές μορφές κακοποίησης που δεν περιλαμβάνουν χτυπήματα ή άλλη σωματική βία και είναι δύσκολο να τις αναγνωρίσεις, ειδικά αν εμπλέκεσαι σε αυτές.

Διάβασε τα παρακάτω συμπτώματα και αναρωτήσου αν παρουσιάζονται κάποια από αυτά στη σχέση σου.


Προσπαθεί να κυριαρχήσει σε εσένα:


Μήπως η κοπέλα σου παίρνει όλες τις αποφάσεις στη σχέση σας; Οι επιθυμίες της είναι οι μόνες που μετρούν;


Σε ταπεινώνει:


Σε εξευτελίζει συνεχώς, ειδικά μπροστά σε άλλους ανθρώπους. Σε κάνει να νιώθεις ξεχωριστή μόνο όταν θέλει να κάνεις κάτι που είναι προς όφελός της.


Προσπαθεί να σε κρατά μακριά από τους φίλους και την οικογένειά σου:

Αυτή ελέγχει πότε θα βρεθείς με τους φίλους σου ή πότε θα δεις την οικογένειά σου, μειώνοντας την εξάρτηση που έχεις από αυτούς που νοιάζονται για εσένα και αυξάνοντας τη συναισθηματική εξάρτησή σου από εκείνη.


Είναι αρνητική και κατηγορεί για τα πάντα εσένα;


Δεν αναλαμβάνει ποτέ την ευθύνη για τις πράξεις της. Είτε ό,τι έκανε δεν ήταν τόσο άσχημο, είτε έπρεπε να ξέρεις καλύτερα εσύ και να μην την ωθήσεις να το κάνει. Εκτός των άλλων, την προκάλεσες!


Έχει τον οικονομικό έλεγχο;


Πρέπει να της ζητάς χρήματα, ακόμα και αν είναι από αυτά που εσύ κέρδισες και υπάρχει λογαριασμός για ό,τι ξοδεύεις;


Σε κάνει να νιώθεις πεσμένη ψυχολογικά;


Είναι ο τρόπος της να σε κάνει να χάσεις την αυτοπεποίθησή σου. Είναι μια τακτική για να ενισχύσει την εξάρτηση σου από εκείνη. Για παράδειγμα, μπορεί να κρύβει τα κλειδιά σου, να τα ψάχνεις μετά εσύ και εκείνη να σου υπενθυμίζει πόσο χαζή είσαι και πόσο την χρειάζεσαι επειδή δεν μπορείς να λειτουργήσεις χωρίς αυτήν. Νιώθεις πως είναι δικό σου το φταίξιμο και τα χάνεις επειδή δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για αυτό.



Συμβιβασμοί υπάρχουν σε όλες, μα όλες τις σχέσεις, αλλά αν γίνονται μόνο από τη μια πλευρά, ίσως βρίσκεσαι σε μια κακοποιητική σχέση. Αν μη τι άλλο, εσύ και η κοπέλα σου πρέπει να επικοινωνείτε για το τι συμβαίνει στη σχέση.

Αναδημοσίευση από lesandmore.gr
Πηγή: http://www.somethinglesbian.com/but-she-doesnt-hit-me/