Οι φυλακισμένοι στη Ζιμπαμπουε δεν έχουν προφυλακτικά, παρά τα υψηλά ποσοστά του HIV, επειδή η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη.

Η υπηρεσία των φυλακών δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι τα προφυλακτικά θα 'ενθάρρυναν' το παράνομο gay σεξ ανάμεσα στον πληθυσμό των 13.000 φυλακισμένων.


Οι ακτιβιστές για τον HIV, που αποκάλεσαν την απόφαση 'τραγική',  ζήτησαν από την διεύθυνση φυλακών να κάνει περισσότερα για την αντιμετώπιση της νόσου.


Ο αναπληρωτής επίτροπος της υπηρεσίας φυλακών, Agrey Huggins Machingauta, είπε σε επιτροπή του κοινοβουλίου ότι, αφού οι αρχές έχουν γνώση ότι υπάρχει σεξουαλική δραστηριότητα, μπορούν να παρθούν 'διορθωτικά μέτρα'.


"Για το ζήτημα των προφυλακτικών, δεν μπορούμε να τα επιτρέψουμε στους φυλακισμένους, μέχρι το κοινοβούλιο να περάσει νομοσχέδιο που θα νομιμοποιεί την ομοφυλοφιλία", είπε.


Η Ζιμπάμπουε δεν ποινικοποιεί απλώς το σεξ ανάμεσα στους gay. Σύμφωνα με τους νόμους που θεσπίστηκαν από το καθεστώς του προέδρου Mugabe το 2006, είναι επίσης παράνομο για δυο άτομα του ίδιου φύλου να κρατιούνται από το χέρι, να είναι αγκαλιασμένα ή να φιλιούνται.



Πηγή: http://www.pinknews.co.uk/2011/10/18/zimbabwe-refuses-to-give-prisoners-condoms-because-homosexuality-is-illegal/