Ένα δεκάχρονο παιδί στην Αγγλία, που πιο πολύ το κοροϊδεύουν οι ενήλικες παρά οι συμμαθητές της μιλάει για τον ενθουσιασμό του που θα γυρίσει στο σχολείο πλέον ως κορίτσι. Το παιδί γεννήθηκε αγόρι αλλά από την ηλικία των δύο παρουσίασε δυσφορία με το φύλο του και πλέον οι γονείς του, του επιτρέπουν να ζει ως κοριτσάκι.
Η μητέρα του δήλωσε πως ενώ οι συμμαθητές του σε πολύ μεγάλο βαθμό αποδέχτηκαν την κόρη της, ενώ άλλοι γονείς αποκαλούν το παιδί “φρικιό” και γενικά είχαν άσχημες αντιδράσεις όταν το σχολείο κάλεσε τους γονείς σε ειδική συνάντηση να τους ενημερώσει.
Το κοριτσάκι μιλώντας στο BBC 5 Live, δήλωσε πως ήταν πολύ απογοητευμένο που έπρεπε να φοράει αγορίστικα ρούχα και είναι πολύ ενθουσιασμένο τώρα που του επιτρέπουν να φοράει κοριτσίστικα. Οι φίλοι μου λέει δεν είπαν τίποτα. Απλά με κοίταξαν περίεργα στην αρχή και αμέσως μετά είπαν.. “Οκ, ότι θες”
Στο σχολείο δε με αφήνουν να παίζω στην ομάδα των κοριτσιών και να πηγαίνω στα αποδυτήρια τους, αλλά οι φίλοι μου με υπερασπίζονται και λένε πως αν νιώθω κορίτσι να παίζω με την ομάδα των κοριτσιών.