It’s Hottest at the Start…
Είναι το tagline της νέας καμπάνιας του Health Initiative For Men (HIM) που έχει στόχο να τραβήξει την προσοχή και να συζητηθεί.
Ο HIM είναι ένας οργανισμός που προσπαθεί να ενισχύει τη σωστή ενημέρωση των gay ανδρών για την υγεία τους.
Η σημασία της νέας καμπάνιας παίζει με την ιδέα του έντονου και παθιασμένου σεξ μεταξύ ανδρών. Το μήνυμα φυσικά είναι πολύ πιο ουσιαστικό, καθώς θέλει να μιλήσει στους ομοφυλόφιλους άνδρες για τους κινδύνους του σεξ χωρίς προφυλάξεις και την σημασία του να εξετάζεσαι τακτικά, ειδικά σε περιπτώσεις που έχεις κάνει σεξ χωρίς χρήση προφυλακτικού.
Όπως εξηγεί ο HIM, όταν κάποιος κολλάει τον ιό HIV (πολύ πιθανό μάλιστα να μην γνωρίζουν ότι τον έχουν), το ποσοστό του ιού στο αίμα, στο σάλιο και τα λοιπά σωματικά υγρά είναι πολύ υψηλό, μιας και ο ιός στην αρχή πολλαπλασιάζεται πάρα πολύ γρήγορα.
Αυτό σημαίνει πως σε αυτή τη φάση είναι πολύ πιο εύκολο για κάποιον, να κολλήσει ένα άλλο άτομο. Γι αυτό και είναι σημαντικό να εξετάζεσαι συχνά, ειδικά μάλιστα όταν έχεις κάνει σεξ χωρίς προφυλάξεις. Πλέον μπορείς να κάνεις ένα εξαιρετικά ακριβές τεστ για τον ιό, δέκα μέρες αφότου κάνεις επισφαλές σεξ.
Σημαντικό το μήνυμα… και πάντα επίκαιρο για όλους!!!