Ο Roger και ο Steven Ham, ένα γκέι ζευγάρι από την Αριζόνα των Ηνωμένων Πολιτειών, υιοθέτησαν 12 παιδιά και αισθάνονται πλέον οικογένεια!

Για μερικά ζευγάρια, ένα παιδί είναι αρκετό. Κάποια άλλα προτιμούν 2, ή το πολύ 3. Όμως για τους Roger και Steven Ham, ένα gay ζευγάρι από την Αριζόνα των Ηνωμένων Πολιτειών, μόνο αφότου υιοθέτησαν 12 παιδιά αισθάνονται πλέον οικογένεια!

Το σπίτι τους, 8 χρόνια μετά το πρώτο παιδί, είναι πλέον γεμάτο παιχνίδια, όμως βρίσκεται πάντα σε απόλυτη τάξη. Το πρόγραμμα των παιδιών για σχολείο, σπίτι, μπάσκετ, cheerleading και καράτε, είναι τέλεια οργανωμένο στο Blackberry του Steven.

Όπως λέει ο 42χρονος, τα παιδιά πλέον γνωρίζουν πολύ καλά πως αν θέλουν κάτι να γίνει, θα πρέπει να βρίσκεται καταχωρημένο στο κινητό του. Ο άνδρας ξυπνάει κατά τις 5 το πρωί, την ώρα δηλαδή που ξυπνάει και το πρώτο παιδί αυτής της ιδιότυπης οικογένειας. Ο 47χρονος Roger ξυπνάει μια ώρα αργότερα για να πάει στη δουλειά.
Στο σπίτι υπάρχουν αυστηροί κανόνες, όμως όπως δηλώνουν, ενθαρρύνουν τα παιδιά να κάνουν ό,τι τους αρέσει. Το μικρότερο μέλος της οικογένειας είναι η σχεδόν 2 χρονών Olivia, ενώ η μεγαλύτερη είναι η 16χρονη Vanessa.

Στην πολιτεία της Αριζόνα, ζευγάρια του ιδίου φύλου απαγορεύεται να παντρευτούν ή να υιοθετήσουν παιδιά. Έτσι, τα ονόματα και των δυο ανδρών βρίσκονται μόνο στα πιστοποιητικά γεννήσεως δυο εκ των παιδιών που υιοθετήθηκαν στην Ουάσινγκτον, ενώ στα άλλα δέκα που υιοθετήθηκαν στην Αριζόνα, υπάρχει μόνο του Steven.

Τα παιδιά, όπως λένε, δεν έχουν κανένα πρόβλημα που έχουν δυο μπαμπάδες. Όπως δηλώνει η 12χρονη Elizabeth, «οι περισσότεροι φίλοι μου θεωρούν ότι το να έχω δυο μπαμπάδες είναι διαφορετικό, και εμένα μου αρέσει να διαφέρω».
Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες στα αγγλικά για την γκέι οικογένεια εδώ.