Ισλαμικές συμμορίες χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο ψάχνουν, βρίσκουν και βασανίζουν μέχρι θανάτου ομοφυλόφιλους άνδρες. Μια πραγματικότητα που φοβίζει τον καθένα.


Καθισμένος στο πάτωμα με μια Ισλαμική παραδοσιακή στολή ο Abu Hamizi 22 χρονών, ξοδεύει έξι ώρες κάθε μέρα σε διάφορους διαδικτυακούς τόπους ψάχνοντας όχι φίλους ή συντρόφους, αλλά ψαρεύοντας τα επόμενα ομοφυλόφιλα θύματα, αυτά που θα βασανιστούν μέχρι θανάτου. Ο ίδιος δηλώνει πως είναι ο μόνος τρόπος για να καθαρίσουν το Ιρακινό έθνος, ένα έθνος που δημιουργήθηκε έπειτα από πολύ κόπο.


Ο Abu Hamizi είναι ειδικός πάνω σε θέματα διαδικτύου και υπολογιστών και είναι ένα όπλο που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για την αφάνισή των ομοφυλοφίλων. Εικάζεται ότι η ομάδα του Hamizi είναι υπεύθυνη για τον θάνατο τουλάχιστον 130 γκέι Ιρακινών.


Ο αναπληρωτής αρχηγός της ομάδας Hamizi, Observer  δηλώνει πως «τα ζώα αξίζουν περισσότερο οίκτο από αυτούς που έχουν βρομίσει το Ιρακινό έθνος, τουλάχιστον τους δίνουμε την ευκαιρία να ζητήσουν συγχώρεση από τον θεό πριν την θανάτωσή τους».
Είναι σημαντικό να διατυπωθεί πως η ομοφυλοφιλία δεν είχε 
αποποινικοποιηθεί  υπό το καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν, αντιθέτως κατά τις δεκαετίες 1960 με 1970 το Ιράκ ήταν αρκετά φημισμένο για την απελευθερωμένη «γκέι» πολιτική του. Η έντονη βία εναντίον των ομοφυλόφιλων ξεκίνησε μετά από την εισβολή στο Ιράκ (2003-2004) σύμφωνα με τον Ali Hali (πρόεδρο του ιρακινου LGBD). Σύμφωνα με την έδρα του γραφείου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Λονδίνο συνολικά μετά από την εισβολή έχασαν την ζωή τους 680 άνθρωποι οι 70 από αυτούς βασανίστηκαν τους τελευταίους 5 μήνες.


Ο θάνατος των απαχθέντων γίνεται με τελετουργικές διαδικασίες, χαρακτηριστικά αναφέρεται ένα περιστατικό ενός νεκρού ομοφυλόφιλου όπου υπήρχε ένα γράμμα στην πόρτα του σπιτιού του με αίμα πάνω σε αυτό, δίνοντας οδηγίες στους οικείους του, που θα βρουν το άψυχο σώμα. Έτσι μαζί με την αστυνομία πήγε η μητέρα του να βρει το νεκρό σώμα του παιδιού της. Χαρακτηριστικά είπε η μητέρα του παιδιού «τον βρήκαμε γεμάτο με σημάδια βασανισμού, τον πρωκτό του γεμάτο κόκκαλα και χωρίς τα γεννητικά του όργανα, είναι κάτι που δε θα μπορέσω να ξεχάσω ποτέ μου» Μάλιστα είναι τόσο μεγάλο το μένος εναντίων αυτών των ατόμων όπου έχουν αναρτηθεί λίστες σε εστιατόρια και λοιπούς χώρους εστίασης με τα ονόματα τους.

Εκπρόσωπος του υπουργείου εσωτερικών δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία συσχέτιση της αστυνομίας και αυτών των ομοφοβικών οργανώσεων, η Ιρακινή αστυνομία υπάρχει για να προστατεύει όλους τους πολίτες, ανέφερε.
Σημασία εν τέλει έχει ότι σε αυτή την εποχή που ζούμε και στο συγκεκριμένο γεωγραφικό πλάτος και μήκος της γης, μάλλον πρέπει να θεωρούμε τους αυτούς μας τυχερούς που έχουμε το δικαίωμα στην επιλογή. Άλλοι άνθρωποι πάνω σε αυτή τη γη δεν έχουν το δικαίωμα ούτε καν να υπερασπιστούν αυτό που είναι.