Μια θλιβερή είδηση βγήκε στη δημοσιότητα χθες το πρωί στο Buffalo της Νέας Υόρκης. Ο Jamey Rodemeyer, ένα δεκατετράχρονο αγόρι, έδωσε τέλος στη ζωή του εξ αιτίας του bullying που δεχόταν από συνομήλικους του.

Ο Jamey Rodemeyer χρειαζόταν βοήθεια. Στα 14 του χρόνια ήταν αντιμέτωπος με εφήβους-δαίμονες που έκαναν την καθημερινότητά του δύσκολη. Είχε γράψει γι ‘αυτό στο ίντερνετ στις 9 Σεπτεμβρίου: “Πάντα έλεγα πως είμαι θύμα εκφοβισμού, αλλά κανείς δεν ακούει». “Τι πρέπει να κάνω έτσι ώστε να με ακούσετε;” Περίπου μία εβδομάδα αργότερα, ο Jamey βρέθηκε νεκρός έξω από το σπίτι του.
Επιπλέον, τους προηγούμενους μήνες, έγραφε αρκετά συχνά στο blog του για τον εκφοβισμο που δεχόταν στο σχολείο, καθώς και τις σκέψεις που έκανε για αυτοκτονία. Στις 8 Σεπτεμβρίου, έγραψε: «Κανείς στο σχολείο μου δε νοιάζεται για το αν θα αυτοκτονήσω ή όχι, μιας κι εσείς είστε εκείνοι που με αποκαλείτε (gay slur) και με καταστρέφεται»
Ακούγεται πως ο Jamey είχε βοηθηθεί από κάποιον ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό και η οικογένεια του τον στήριζε – αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Ό,τι βοήθεια είχε πάρει ο Jamey σαφώς δεν ήταν αρκετή για να εξουδετερώσει το μίσος και την κακοποίηση που είχε υποστεί από την πέμπτη τάξη. Σύμφωνα με τις αναφορές, δεν μπορούσε να αντέξει την ιδέα πως θα αντιμετώπιζε ακόμα περισσότερο μίσος στο λύκειο, τον επόμενο χρόνο.
Η Buffalo News αναφέρει δύο παρατηρήσεις που απευθύνονται στον Jamey από τους συνομηλίκους του.
«Ο Jamie είναι χαζός, ομοφυλόφιλος, χοντρός και άσχημος. Πρέπει να πεθάνει!” έγραφε μία δημοσίευση. Μια άλλη έλεγε: «Δεν θα με νοιάζει αν θα πεθάνεις. Κανέναν δε νοιάζει, γι ‘αυτό κάντο:) Με αυτόν τον τρόπο, όλοι θα είναι πολύ πιο ευτυχισμένοι!”
Προφανώς τα σχόλια αυτά γράφτηκαν κάπου δημόσια (ίσως στο προφίλ του νεαρού αγοριού στο facebook).

Πιο κάτω μπορείτε να δείτε ένα βίντεο που είχε ανεβάσει στο internet ο Jamey με αφορμή την καμπάνια “It gets better”, λέγοντας στα άτομα που τον βλέπουν πως υπάρχει ελπίδα τα πράγματα να γίνουν καλύτερα για όλους τους ομοφυλόφιλους εφήβους.


από Avmag.gr