Ένα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ θα προβληθεί σε συνέχειες στο Βρετανικό Channel 4 το φετινό φθινόπωρο με θέμα την ζωή των διεμφυλικών αντρών και γυναικών. 

Έχει τίτλο: "Girls Will Be Boys and Boys Will Be Girls" και μέρος παίρνουν οι Sarah, 29 ετών, Karen, 52, Donna, 24, και Drew, 23 ετών σε διαφορετικά στάδια της διαδικασίας μετάβασής τους.

Σύμφωνα με το Channel 4, σκοπός του ντοκιμαντέρ είναι η "ενθάρρυνση" του κοινού για να υπάρξει μία θετική διαφορετική οπτική για τα διεμφυλικά άτομα.

Τα τέσσερα πρόσωπα που παρουσιάζονται αντιμετωπίζουν το καθένα διαφορετικά προβλήματα, όπως η αποκάλυψη (coming out) στην οικογένεια, η εύρεση εργασίας ζώντας ανοικτά ως διεμφυλικά άτομα υπό ορμονική θεραπεία ή/και στην διαδικασία επαναπροσδιορισμού φύλου.

Παρακολουθούν προγράμματα υποστήριξης συμβουλευτικού χαρακτήρα για τρανς άτομα, όπου δίνονται συμβουλές για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν είτε από τον κοινωνικό περίγυρο (παρενοχλήσεις, μισαλλοδοξία) αλλά και στον τομέα της μετάβασης προς το νέο φύλο από ιατρικής και ψυχολογικής άποψης.

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί σε τέσσερις συνέχειες και είναι προϊόν της Twenty Twenty Television. Η εκτελεστική διευθύντρια της εταιρείας Meredith Chambers, είπε: «Είχαμε την χαρά και το προνόμιο να μας εμπιστευτούν και να μοιραστούν μαζί μας τις εμπειρίες τους επτά τρανς άτομα κατά διάρκεια των γυρισμάτων. Η σειρά αυτή είναι εμπνευσμένη και γεμάτη από ζωντάνια αλλά και χιούμορ».

«Υπάρχουν τόσα πολλά να μάθουμε για το ταξίδι που κάνει κανείς σχετικά με την μετάβαση του φύλου και ο σκοπός είναι να “ταρακουνήσουμε” τους θεατές και να αλλάξει η οπτική τους προς το θετικότερο για τα θέματα αυτά», συμπλήρωσε.