Πάνω από 140 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο ξοδεύουν οι ανά τον κόσμο ομοφυλόφιλοι. Παραδοσιακοί πελάτες για δεκαετίες στη Μύκονο και στη Λέσβο έχουν γυρίσει την πλάτη στη χώρα μας, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η OutNow Consulting.

Ο λόγος; Η Ελλάδα δεν έχει προχωρήσει τη νομοθεσία της έτσι ώστε να επιτρέπει τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων. Αυτός είναι ο βασικός λόγος, λέει η έρευνα, που η χώρα μας δεν περιλαμβάνεται πια στους 10 δημοφιλέστερους προορισμούς τους οποίους θα επισκεφτούν οι συγκεκριμένοι τουρίστες τα επόμενα τρία καλοκαίρια.

Αντίθετα, χώρες που έσπευσαν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα προτιμώνται.

Ας σημειωθεί ότι οι έρευνες δείχνουν πως οι ομοφυλόφιλοι ταξιδεύουν πιο πολύ και ξοδεύουν περισσότερα από τους ετεροφυλόφιλους τουρίστες.

Βήματα πάντως γίνονται, σημειώνεται στο ρεπορτάζ του Bloomberg. Η κυβέρνηση εξετάζει τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού δικαίου αναφορικά με τη συμβίωση ομοφυλοφίλων, ενώ φέτος ήταν η πρώτη χρονιά όπου το ελληνικό υπουργείο Τουρισμού συμπεριέλαβε το Athens Gay Pride στην ιστοσελίδα του ΕΟΤ για τις εκδηλώσεις που γίνονται στη χώρα.