Η βία και το μίσος κατά γκέι και λεσβιών εφήβων και οι αυτοκτονίες που σημειώθηκαν ως αποτέλεσμα, απασχολούν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, η πολιτική του αμερικανικού στρατου “μη ρωτάς, μην το λες” αποσύρθηκε και το ντιμπέιτ για τον ομόφυλο γάμο συνεχίζει να διχάζει τη χώρα. Μέσα σε αυτο το πλαίσιο, η νεολαία των ΛΟΑΤ αναρωτιέται πόσο δεκτική πρόκειται να είναι η κοινωνία στη διαφορετικότητά τους.

Έτσι προλογίζει η New York Times ένα βιντεολόγιο στο οποίο συμμετέχουν νέοι άνθρωποι στέλνοντας τις δικές τους ιστορίες για το πως βγήκαν τελικά από την ντουλάπα του φόβου και της άρνησης, και την απόρριψη, την κατακραυγή και τον αποκλεισμό που αντιμετώπισαν.



Διαβάζω από το άρθρο που συνοδεύει το βιντεολόγιο.


Η αυτοκτονία του Tyler Clementi, ενός πρωτοετή του πανεπιστημίου Rutgers που πήδηξε από την Γέφυρα George Washington πέρισι όταν ανακάλυψε ότι ο συγκάτοικος του ανέβασε στο ίντερνετ μια συνομιλία που είχε με έναν άλλον άνδρα, σόκαρε πολλούς διεθνώς. Ακολούθησαν πολλές άλλες τέτοιες ιστορίες όπου γκέι νέοι και νέες έγιναν θύματα τραμπουκισμών και ως συνέπεια αυτών έδωσαν τέλος στη ζωή τους. Η ανησυχία και η ευαισθητοποίηση των γονιών, των εκπαιδευτικών και όσων ξεπέρασαν την κακομεταχείριση που δέχθηκαν είχε ως αποτέλεσμα την καμπάνια “It gets better” όπου χιλιάδες γκέι ανήλικες βγήκαν και μίλησαν για τις δικές τους εμπειρίες με σκοπό να δείξουν στους νέους ότι η κοινωνία δεν είναι τόσο μεροληπτική απέναντί τους. Στο πλευρό της καμπάνιας και η ποπ κουλτούρα της εποχής. Η τηλεοπτική σειρά Glee και η Lady Gaga σήκωσαν την ροζ σημαία της αποδοχής και ανεκτικότητας.
Οι New York Times ξεκίνησαν το πρότζεκτ “Coming Out” σε μια προσπάθεια να κατανοήσουν τις προσδοκίες και την πραγματικότητα της νέας γενιάς και να της δώσουν φωνή. Μίλησαν σε πάνω από 100 ΛΟΑΤ νέους και νέες από κάθε σημείο των ΗΠΑ, ακόμα και τα πιο εχθρικά για τους γκέι.

Αυτές είναι οι ιστορίες τους.
ΥΓ. 
Στην Ελλάδα δυστυχώς ακόμα κουβεντιάζουμε αν ο Καμίνης έκανε καλά και έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στους γκέι της πρωτεύουσας, ενώ κανονικά, σύμφωνα με την κριτική που του ασκείται ακόμα κι από γκέι άτομα, θα έπρεπε να έχει άλλες προτεραιότητες όπως να φυτεύει δέντρα και να διώχνει μετανάστες από το κέντρο. Σύμφωνα με τη λογική αυτή, θα πρέπει όλοι οι άλλοι αγώνες να κάνουν στη μπάντα μέχρι να λυθεί το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας και το μεταναστευτικό. Θυμίζει λίγο την φασιστική άποψη της Bild και της Ολλανδικής Telegraaf που απαιτεί από τους Έλληνες να μην πίνουν καφέ ούτε να τρώνε σε ταβέρνες μέχρι να στρώσουν τα οικονομικά της χώρας.