Προχθές σας ενημερώσαμε πως ο Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον,παρενέβη ώστε να διασφαλίσει πως εντός της θητείας του, θα γίνουν όλες οι απαραίτητες αλλαγές στην χώρα, ώστε να επιτραπούν οι γάμοι ατόμων του ιδίου φύλου.
Σήμερα η πρόθεση αυτή επισημοποιήθηκε, καθώς, η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεση της να αλλάξει το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο, ώστε να επιτραπούν οι gay γάμοι μέχρι το 2015.
Την επόμενη άνοιξη θα ξεκινήσει μια συζήτηση μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών, ώστε να βρεθεί ο καλύτερος τρόπος που θα δίνει τη δυνατότητα στα ζευγάρια του ιδίου φύλου να παντρεύονται με πολιτικό γάμο.
Την παραπάνω ανακοίνωσε έκανε η Υπουργός Ισότητας Λιν Φέδερστοουν, στο Συνέδριο των Φιλελεύθερων Δημοκρατικών που ξεκίνησε το Σάββατο στο Μπέρμιγχαμ.
Δήλωσε πως το υπάρχον νομικό πλαίσιο “δεν είναι δίκαιο” και πως “το επόμενο διάστημα θα συνεργαστεί στενά με όλα τα μέρη που έχουν ενδιαφέρον στο συγκεκριμένο θέμα και που μπορούν να βοηθήσουν με τις γνώσεις τους.”

Την παραπάνω κίνηση υποστηρίζει η ηγεσία και των δυο μεγάλων κομμάτων. Παρόλα αυτά θεωρείται σίγουρο πως η αλλαγή της νομοθεσίας θα προκαλέσει αντιδράσεις από ορισμένα μέρη των συντηρητικών.
Την ίδια στιγμή οι gay ακτιβιστές ενθαρρύνουν την κυβέρνηση να δράσει άμεσα, τονίζοντας πως οι υπάρχοντες νόμοι είναι ανεπαρκείς και συνεχίζουν τις διακρίσεις εναντίον των ομοφυλόφιλων ζευγαριών.