Σε δημοφιλή προορισμό για τους gay φιλοδοξούν να μετατρέψουν τη Χαλκιδική επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο του τουρισμού.

Το άνοιγμα στη gay κοινότητα γίνεται ύστερα από πρωτοβουλία της Ενωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, η οποία σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής και Marketing Θεσσαλονίκης οργάνωσε ένα ταξίδι γνωριμίας για Γερμανούς δημοσιογράφους συνεργαζόμενους με κοινότητες ομοφυλοφίλων.

Στόχος, οι καλεσμένοι να γνωρίσουν την περιοχή και να πάρουν μια σύντομη γεύση από τη φιλοξενία και τις ομορφιές της Χερσονήσου. Η συγκεκριμένη κίνηση έτυχε της απόλυτης αποδοχής του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη -γνωστού για τις προοδευτικές του απόψεις-, ο οποίος συναντήθηκε με τους δημοσιογράφους και συνομίλησε μαζί τους.

Οι Γερμανοί ρεπόρτερ έμειναν τέσσερις ημέρες στη Χερσόνησο. Στη διάρκεια της παραμονής τους επισκέφτηκαν ξενοδοχεία, πραγματοποίησαν κρουαζιέρες, διασκέδασαν με την ψυχή τους, περπάτησαν σε πολιτισμικές διαδρομές, απόλαυσαν τα περίφημα κρασιά και εξερεύνησαν τις δυνατότητες που μπορεί να τους προσφέρει ένας προορισμός που συνδυάζει τα πάντα. Φεύγοντας δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένοι από τη φιλοξενία που τους επιφύλαξαν στη Χαλκιδική.

«Η Χαλκιδική και η Θεσσαλονίκη ως συνδυασμός είναι μια ακαταμάχητη δύναμη για τους Ευρωπαίους επισκέπτες» δήλωσαν μετά την περιήγηση- διαμονή τους οι Γερμανοί δημοσιογράφοι, ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσσιος δήλωσε στην «Espresso»:

«Ηταν η πρώτη φορά που επισκέπτονταν την Ελλάδα με οργανωμένο ταξίδι και οι εντυπώσεις τους ήταν άριστες. Στόχος μας είναι να γίνει αναγνωρίσιμος ο προορισμός από τη συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα, η οποία έχει μεγάλη δυναμική στο εξωτερικό και έχει και βαλάντια μέσου καιυψηλού επιπέδου» και
πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή στη Χαλκιδική τα gay friendly ξενοδοχεία ξεπερνούν τα εκατό.

Η πρώτη επαφή με την gay κοινότητα της Ευρώπης πραγματοποιήθηκε τον φετινό Μάρτιο, κατά τη διάρκεια της διεθνούς τουριστικής έκθεσης ITB του Βερολίνου, της οποίας οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι είναι επίσημοι συνεργάτες. Πάντως οι ξενοδόχοι της Χαλκιδικής δεν πρόκειται να σταματήσουν εδώ, αφού θέλουν η πανέμορφη Χερσόνησος και η Θεσσαλονίκη να γίνουν γνωστές στο κοινό των gay, με το οποίο μέχρι στιγμής δεν υπήρχε καμία συνεργασία.

Τα δημοσιογραφικά ταξίδια με gay εκπροσώπους του Τύπου αναμένεται να επαναληφθούν το 2012 με αποστολές από τη Σουηδία, τη Βρετανία και το Βέλγιο, που μπορούν να φτάσουν εύκολα στους δύο νομούς, χάρη στις απευθείας αεροπορικές συνδέσεις με τον κρατικό αερολιμένα «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.