Τι μπορεί να συμβεί όταν ένα χειμωνιάτικο βράδυ δύο αντίθετοι κόσμοι συναντιούνται στο κέντρο της σύγχρονης Αθήνας; Δύο νέοι άντρες θα κοιταχτούν στα μάτια, θα εμπλακούν σε μία ιδιαίτερη ιστορία αγάπης και θα έρθουν αντιμέτωποι με τα πιο κρυφά μυστικά τους. Μυστικά, τα οποία ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας αναγκάζει να κρύβουμε βαθιά μέσα μας – ώσπου να συναντήσουμε δυο υγρά μάτια.
Λίγα λόγια για το έργο
Το έργο αναφέρεται σε δύο νέους ανθρώπους της σημερινής εποχής. Ο Λουκάς, είναι ένας νεαρός άντρας από την επαρχία, περίπου 25 χρονών, κλειστός χαρακτήρας με κοινωνικά και ψυχολογικά προβλήματα. Ζει με την οικογένεια του η οποία έχει υψηλή θέση στην τοπική κοινωνία. Ένα χειμωνιάτικο βράδυ συναντάει τυχαία στο κέντρο της Αθήνας, το Γιώργο – έναν ομοφυλόφιλο άνδρα, γύρω στα 30, ο οποίος ζει μόνος του, είναι κοινωνικός και έχει υψηλή αυτοπεποίθηση.
Ο καθένας τους θα προσπαθήσει να επιβάλει τον δικό του τρόπο ζωής στον άλλον. Μία συνεχής κοινωνική, πολιτιστική και κυρίως σεξουαλική σύγκρουση όπου κανένας δεν μπορεί να δεχτεί τις συμπεριφορές του άλλου. Σταδιακά, διάφορα ψυχολογικά προβλήματα έρχονται στην επιφάνεια παράλληλα με όμορφα, πρωτόγνωρα συναισθήματα που κανείς από τους δύο δεν μπορεί να ελέγξει. Οι εντάσεις τούς οδηγούν να είναι μαζί αλλά τα προβλήματα είναι περισσότερα απ’ όσα πιστεύουν. Κανείς δεν μπορεί να αποδεχτεί τη διαφορετικότητα του άλλου και η λύτρωση θα έρθει με μία δραματική πράξη απελπισίας.
Οι ήρωες του έργου είναι δύο χαρακτήρες ανθρώπων από αυτούς που βρίσκονται συνέχεια ανάμεσα μας και οι οποίοι δεν βρίσκουν την δύναμη να κάνουν την υπέρβαση και να εξελιχθούν, με αποτέλεσμα να χάνονται στο πλήθος.
Κατά την διάρκεια της παράστασης θα προβάλλονται αρκετά βίντεο που συμπληρώνουν την πλοκή της ιστορίας.
Σενάριο – Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Παππάς
Ηθοποιοί (αλφαβητικά): Ηλίας Παρασκευόπουλος, Πάνος Τρουμπουνέλης
Πρωτότυπη μουσική & τραγούδια: Διονύσης Κωστής
Μουσική επιμέλεια παράστασης: Κωνσταντίνος Παππάς
Κινησιολογία: Σταύρος Αποστολάτος
Σκηνοθεσία βίντεο: Τάσος Καφές, Δημήτρης Τσατσούλης
Παραγωγή: INDIGO
Οι συντελεστές της παράστασης
Η παράσταση θα λάβει χώρα στο θέατρο Παραμυθίας, Παραμυθίας 27 και Μυκάλης, Κεραμεικός. Από 14 Δεκεμβρίου 2011, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:30 για 22 παραστάσεις.
Πληροφορίες: Θέατρο Παραμυθίας, τηλ:             210 34 75 904      
Κρατήσεις: INDIGO, τηλ.:             6944116583