Για μια ακόμη φορά το δημοκρατικό μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Οκλαχόμα Sally Kern δηλώνει ότι η ομοφυλοφυλία έχει σκοτώσει περισσότερους άνθρωπους στις Ηνωμένες Πολιτείες από την τρομοκρατία.
Το 2008, η κα Kern καταγράφηκε κρυφά δίνοντας μια ομιλία όπου είπε ότι η ομοφυλοφυλία είναι «θανάσιμη και αναδιδόμενη, και θα καταστρέψει τους νέους μας. Θα καταστρέψει αυτό το έθνος. Οι μελέτες δείχνουν ότι καμία κοινωνία που έχει αγκαλιάσει συνολικά την ομοφυλοφυλία δεν έχει διαρκέσει περισσότερο από μερικές δεκαετίες.»
Αμέσως έγινε αντικείμενο σάτιρας, αφότου της άφησε η γνωστή λεσβία παρουσιάστρια Ellen DeGeneres μήνυμα στον προσωπικό της τηλεφωνητή και το οποίο μετέδωσε στο τηλεοπτικό πρόγραμμά της.
Τώρα προάγοντας ένα βιβλίο,η  πολιτικός λέει ότι ως αποτέλεσμα του HIV/AIDS, η ομοφυλοφυλία έχει σκοτώσει εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανών.
Σε μια συνέντευξη που στον Peter LaBarbera της αντι-ΛΟΑΔ ομάδας «Αμερικανοί για την αλήθεια», η κα Kern είπε: «Ξέρετε, εάν εξετάζετε την πραγματικότητα, τι έχει καταστρέψει και έχει τελειώσει τη ζωή περισσότερων ανθρώπων; Επίθεση τρομοκρατίας εδώ στην Αμερική ή το HIV/AIDS ; Τα τελευταία είκοσι χρόνια, δεκαπέντε έως είκοσι έτη, είχαμε ίσως τρεις τρομοκρατικές επιθέσεις στο έδαφος μας με λίγο πάνω από 5.000 ανθρώπους να χάνουν δυστυχώς τις ζωές τους. Στο ίδιο χρονικό πλαίσιο, έχουν υπάρξει εκατοντάδες χιλιάδες που έχουν πεθάνει λόγω AIDS. Έτσι ποία είναι η μεγαλύτερη απειλή;
«Και ξέρετε, καθημερινά οι νέοι μας, ενήλικοι επίσης, αλλά ειδικά οι νέοι μας, βομβαρδίζονται στο σχολείο, στους κινηματογράφους, στη μουσική, στη τηλεόραση , στα εμπορικά κέντας, στα περιοδικά,  με την ομοφυλοφυλία και ότι είναι κάτι το κανονικό και φυσικό.» «Είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσουν  καθημερινά. Ευτυχώς δεν ειναι απαραίτητο να εξετάσουμε μια τρομοκρατική επίθεση καθημερινά».
«Είναι [η ομοφυλοφυλία] πιό επικίνδυνη [από την τρομοκρατία], και ναι σκέφτομαι ότι είναι επίσης πιό επικίνδυνη επειδή θα καταστρέψει το ήθος αυτού του έθνους. Ιδρυθήκαμε ως έθνος επάνω στις αρχές της θρησκείας και της ηθικής….θα χάσουμε αυτό το οποίο μας έχει κάνει ένα μεγάλο έθνος, δεν θα είμαστε πλέον ενάρετοι άνθρωποι, το οποίο βλέπουμε να συμβαίνε ήδη. Και χωρίς αρετή αυτό το έθνος δεν θα επιζήσει.»