Μια σκέψη που «τριγυρίζει» κατά καιρούς το μυαλό των γονιών, είναι οι σεξουαλικές προτιμήσεις του γιου τους. Τώρα η Android, μια εφαρμογή με την ονομασία “Mon Fils est-il gay?” (Είναι γκέϊ ο γιος μου;) επιχειρεί να «ξεδιαλύνει» την κατάσταση, προκαλώντας ωστόσο σάλο στη Γαλλία.


Η Android υποστηρίζει ότι είναι σε θέση να ενημερώσει τους γονείς κατά πόσο το παιδί τους είναι ή δεν είναι ομοφυλόφιλος, απαντώντας σε μόλις είκοσι ερωτήσεις. Σε περίπτωση που κάποιοι γονείς έχουν αμφιβολίες για την σεξουαλική «ταυτότητα» του γιου τους μπορούν πληρώνοντας 1,99 ευρώ, να «ρισκάρουν» για τις απαντήσεις της εφαρμογής.

Και αυτό γιατί η Android δεν λυπάται τα λόγια της και μπορεί να δώσει αποστομωτικές απαντήσεις του τύπου: «Δεν έχετε τίποτα να ανησυχείτε, ο γιος σας δεν είναι γκέι» και η άλλη «Έχετε μια πολύ καλή ευκαιρία να γίνετε γιαγιά με όλες τις χαρές που φέρνει αυτό το γεγονός». Όμως υπάρχουν και οι... «λυπητερές» του στυλ: «Ο γιος σας είναι ομοφυλόφιλος. Δεχτείτε το και να ξέρετε ότι δεν είναι επιλογή του».

Η εφαρμογής “Mon Fils est-il gay?” έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η Android είναι «δημιούργημα» ομοφοβικών.