Το Ηνωμένο Βασίλειο, πρωτοπορεί στα ΛΟΑΔ δικαιώματα και εγκαινίασε το  Kaleidoscope Diversity Trust την περασμένη Τρίτη, στο βρετανικό κοινοβούλιο, παρουσία του Elton John και του George Michael.
Πρόκειται για ένα νέο είδος οργάνωσης. «Πολλοί από εμάς είδαμε πως είχε έρθει πλέον η στιγμή να δημιουργηθεί μια δομή η οποία θα συντονίζει τις προσπάθειες για τη προστασία των ΛΟΑΔ δικαιωμάτων ανά τον κόσμο»δηλώνει ο Lance Prince, πρώην σύμβουλος επικοινωνίας του πρώην πρωθυμουργού του Ηνωμένου Βασιλείου, Tony Blair.
«Σε πολλές περιοχές, όπως την Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την Καραιβική, είναι ακόμα επικίνδυνο να είναι κάποιος ομοφυλόφιλος. Υπάρχουν σήμερα άτομα τα οποία πεθαίνουν γιατί είναι ομοφυλόφιλοι. Οι ομοφοβικές επιθέσεις, οι βιασμοί, οι δολοφονίες, είναι συχνές. Υπάρχουν όμως άνθρωποι οι οποίοι με όπλο τη δύναμη της ψυχής τους υπερασπίζονται τα ΛΟΑΔ δικαιώματα. Εάν ζητούν τη βοήθεια μας και εμείς μπορούμε να τους βοηθήσουμε, τότε θα έχουμε καταφέρει τους σκοπούς του Kaleidoscope Diversity».
Βασικός σκοπός της νέας αυτής οργάνωσης, δεν είναι να παρεμβαίνει με οποιοδήποτε τρόπο, αλλά να βοηθά τους ντόπιους ακτιβιστές.  Βασικός σκοπός τους επίσης είναι να καταργηθούν οι νόμοι που καταδικάζουν την ομοφυλοφιλία, που υπάρχουν ακόμα σε 38 από τις 54 χώρες του Commonwealth. Στις περισσότερες χώρες, αυτοί οι νόμοι χρονολογούνται από την αποικιακή περίοδο και δεν άλλαξαν από τότε.
Τα τελευταία χρόνια γίνονται συχνά δολοφονίες και επιθέσεις ΛΑΟΔ ατόμων σε μερικές χώρες του Commonwealth, ειδικότερα στην Αφρική, όπως για παράδειγμα στην Ουγκάντα που η εφημερίδα Rolling Stone αποκάλυψε ονόματα ομοφυλοφίλων, με τίτλο του άρθρου «Κρεμάστε τους». Στη Νιγηρία, o Bisi Alimi, ιδρυτής ΛΟΑΔ οργάνωσης αποκάλυψε μόνος του την ομοφυλοφιλία του. Δέχτηκε επίθεση στο ίδιο του το σπίτι και αναγκάστηκε να φύγει στο εξωτερικό.
Η νέα οργάνωση δε θα περιοριστεί μόνο στις χώρες του Commonwealth. Επιθυμεί να βοηθήσει με κάθε δυνατό τρόπο οργανώσεις και ακτιβιστές σε χώρες με ρατσιστικούς νόμους κατά των ΛΟΑΔ ατόμων.
Για την επίτευξη των στόχων της, η οργάνωση θα χρησιμοποιήσει οικονομικά και πολιτικά μέσα. Ήδη, ο πρωθυπουργός καθώς και τρία πολιτικά κόμματα στηρίζουν τους σκοπούς της. « Το Ηνωμένο Βασίλειο οφείλει να είναι φάρος στην πάλη κατά των διακρίσεων» δήλωσε ο πρωθυπουργός David Cameron.  
«Είμαι υπερήφανος για να προσφέρω την υποστήριξή μου στο Kaleidoscope Diversity Trust δεδομένου ότι επιδιώκει να προστατεύσει τους ΛΟΑΔ ανθρώπους από την προκατάληψη και τη δίωξη ανά τον κόσμο.» δήλωσε ο Ed Miliband, ηγέτης του Εργατικού κόμματος.