Ανάστατοι είναι τις τελευταίες ημέρες όσοι συμμετέχουν σε ταινίες πορνό στις ΗΠΑ και αιτία είναι ένα νέο κρούσμα HIV. Ενας άντρας ηθοποιός διαγνώστηκε το Σάββατο με τον ιό HIV, γεγονός που προκάλεσε πανικό στους παραγωγούς του είδους και τους ανάγκασε να διακόψουν τα γυρίσματα όλων των ταινιών που ήταν σε εξέλιξη.
Το συνδικάτο Free Speech Coalition αναφέρει ότι ενημερώθηκε το Σαββατοκύριακο για ένα πιθανό ρίσκο μετάδοσης HIV και, επέλεξε να προσωρήσει σε αναστολή των γυρισμάτων ” να αποφύγουν το ρίσκο οι ηθοποιοί”.
“Το συμβάν έγινε εκτός της Καλιφόρνια, αλλά η κοινότητα των παραγωγών του Los Angeles επέλεξε να δράσει με αναστολή των γυρισμάτων για την ασφάλεια των ηθοποιών ”, αναφέρει το συνδικάτο.
“Οι παραγωγοί, οι μάνατζερ και οι ηθοποιοί συνεργάζονται ώστε να τηρηθούν οι διαδικασίες ασφάλειας και υγείας “, συμπληρώνει.
Οι περισσότεροι ηθοποιοί τώρα σπεύδουν να κάνουν τεστ για HIV καθώς δεν είναι σαφές ούτε πώς κόλλησε ο ηθοποιός, ούτε αν έχει μεταδώσει τον ιό.
Το γεγονός μάλιστα ότι δεν έχει διαρρεύσει το όνομα του ηθοποιού προκαλεί ακόμα περισσότερο άγχος στους ηθοποιούς.
Το νέο επεισόδιο (ακόμη ένας ηθοποιός είχε βγει θετικός στον HIV πέρσι) ξανανοίγει το θέμα της χρήσης προφυλακτικών στις πορνό ταινίες, ένα ζήτημα που προς το παρόν κανείς δεν έχει αντιμετωπίσει με τη δέουσα σοβαρότητα, σύμφωνα με καταγγελίες. Το 2004, οι υγειονομικές αρχές της California είχαν κάνει πρόταση στις εταιρείες παραγωγής πορνό ταινιών να γίνεται πάντα χρήση προφυλακτικού σε όλα τα γυρίσματα, μετά την αποκάλυψη πολλών κρουσμάτων HIV στον χώρο.