Oι Special Olympics
 που έγιναν στην Αθήνα πρόσφατα γέννησαν αρκετές συζητήσεις σχετικά με την αντιμετώπιση των ατόμων με αναπηρίες. Είναι ένα θέμα που, ευτυχώς, τον τελευταίο καιρό συζητιέται ολοένα περισσότερο, αλλά παραμένει ταμπού. Οι ομάδες ΑμΕΑ δικτυώνονται καλύτερα, διεκδικώντας μεγαλύτερο δημόσιο χώρο και λόγο. Αυτό ισχύει για τους γκέι ανθρώπους με αναπηρία, οι οποίοι είναι μειονότητα μες στη μειονότητα.
Είναι θλιβερό πώς άνθρωποι που βιώνουν την καταπίεση λόγω ενός χαρακτηριστικού τους (π.χ. είναι μαύροι, ανάπηροι κ.λπ.) φέρνονται καταπιεστικά σε άλλες ομάδες (π.χ. στους γκέι). Εξάλλου, κι εμείς οι γκέι κάθε άλλο παρά είμαστε όλοι ευαισθητοποιημένοι για άλλου είδους διακρίσεις – εδώ καλά-καλά κάποιοι δεν έχουμε συνειδητοποιήσει την καταπίεση που εισπράττουμε εμείς!
Σε τεύχος του www.10percent.gr υπάρχει εκτενές αφιέρωμα στην ομοφυλοφιλία και τα ΑΜεΑ. Ο Πάνος μιλά για τους δύο δρόμους που μπορείς ν’ ακολουθήσεις ως ΑΜεΑ: να συνεχίσεις να ζεις, προσπαθώντας να βελτιώσεις την ποιότητα της ζωής σου, ή να κλειστείς εντελώς στον εαυτό σου και ν’ αποχωρήσεις από τη ζωή. Η Μαρία παρατηρεί: «Στο λεσβιακό χώρο μού φέρονται πολύ καλά που είμαι κωφή. Αντιθέτως, στους κωφούς δεν άρεσε η ιδέα ότι ήμουν λεσβία». Ο Νουάλα γράφει για το πόσο πολύπλοκο και ταυτόχρονα απλούστατο είναι να τα έχεις μ’ έναν άνθρωπο με αναπηρίες. Υπάρχουν επίσης άρθρα για την ανάκτηση/απαλλοτρίωση κακοποιητικών λέξεων, όπως «σακάτης», το πώς κάνουμε έρωτα μ’ έναν άντρα με αναπηρία, καθώς και διάφορα άρθρα γύρω από τους μύθους που ακόμη μας στοιχειώνουν όσον αφορά το πώς είναι καλύτερο να φερόμαστε σε ανθρώπους που δεν βλέπουν, δεν ακούν ή χρησιμοποιούν αμαξίδιο. Έχουμε όλες τις καλές προθέσεις, αλλά αρκούν; Μήπως αντί να βοηθάμε, δημιουργούμε πρόβλημα; Π.χ. είναι απόλυτα εντάξει να χρησιμοποιούμε τυποποιημένες εκφράσεις, όπως «θα δεις τι ωραία που ’ναι» σ’ έναν τυφλό. Όσον αφορά στα άτομα με σωματικούς περιορισμούς, αντί να βλέπουμε το καροτσάκι τους ως σύμβολο αδυναμίας, ας το δούμε ως σύμβολο αυτονομίας, κάτι που αυξάνει τη συμμετοχή τους στη ζωή και δεν μειώνει την αξία τους ως ανθρώπων.

Βγες έξω

Η Alexander Sauna έχει πλέον καθιερωθεί στο χώρο της σέξι γκέι διασκέδασης της πόλης. Όπως λέει και ο ιδιοκτήτης: «Ήθελα ν’ αλλάξω τη νοοτροπία τού τι σημαίνει σάουνα στον ελληνικό χώρο: δεν είναι τα λουτρά της Αιδηψού, αλλά ένας χώρος διασκέδασης, με cruising και με θεματικές μέρες για όλα τα γούστα». Στις 8 & 9 Ιουλίου φέρνει τον πορνοστάρ Jonathan Agassi για ένα live show, στα πλαίσια του La Demence Cruise. Για το καλοκαίρι έχει νέο πρόγραμμα· κάθε μέρα 17.00-3.00, Παρασκευή και Σάββατο 17.00-7.00. Κυριακή cruising & fun, Δευτέρα sports’day, Τρίτη bears’day, Τετάρτη underwear day, Πέμπτη mixed ages, Παρασκευή drag shows & go-go dancers. 
 
Πετώντας στον ουρανό! Ο καλύτερος τρόπος να φτάσετε στα ουράνια είναι φυσικά ο εραστής σας. Ένας πιο βατός ουρανός ονομάζεται El Cielo και είναι η ταράτσα του Kazarma Club. Ανοιχτά κάθε βράδυ από τις 22.00, προσφέρεται για δροσερή "χαλαρουίτα".