Ένα ζευγάρι υπαξιωματικών στον στρατό της Αργεντινής, έκανε άιτηση για την τέλεση του γάμου τους, όπως ορίζει ο νόμος του Ιουλίου 2010, ο οποίος επιτρέπει τον γάμο ατόμων του ιδίου φυλου, όπως αναφέρει το περιοδικό Tiempo militar
Η ταυτότητα των στρατιωτικών δεν έγινε γνωστή.
« Στη τελετή του γάμου που θα είναι πολιτικός και με κανένα είδος θρησκευτικής πράξης, δεν θα είναι απαραίτητο κανένας από τους δύο στρατιωτικούς να εφαρμόστει ο κανόνας που θέλει τον ένα αξιωματικός ή να φορά την επίσημη στολή του στην τελετή του γάμου του» καθορίζει το περιοδικό στην ψηφιακή έκδοσή του.
Παρόλα αυτά, εάν ένας εκ των δύο το επιθυμεί ο κανόνας της στρατιωτικής τελετής θα μπορέσει να εφαρμοστεί, προσθέτει.
Ο πιό υψηλοί αξιωματούχοι των τριών όπλων έλαβαν μέρος πρόσφατα στο υπουργείο αμύνης της Αργεντινής σε συνεδρίαση με αντιπροσώπους αρκετών οργανώσεων της ΛΟΑΔ κοινότητας, οι οποίοι χαιρετίζουν την απόφαση της κυβέρνησης να βάλει τέλος σε οποιαδήποτε μορφή διάκρισης στο στρατό, τονίζει το άρθρο.
Η Αργεντινή είναι η πρώτη λατινοαμερικανική χώρα και η δέκατη στον κόσμο η οποία αναγνώρισε ισότιμα τα ομόφυλα ζευγάρια.  Στο πρώτο έτος μετά τη δημοσίευση του νόμου, 2.697 γάμοι μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου έχουν τελεσθεί  στη χώρα.

[Πηγή]